Verkocht onder voorbehoud

Verkocht onder voorbehoud: Zuider IJdijk 80A, 1095 KN Amsterdam

€ 450.000,- k.k. € 2.500,-/m2
Type object Woonhuis, woonboot, vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 71 m²
Perceeloppervlakte 180 m²

Omschrijving

Unieke plek en kans om echt vrij te wonen op dit prachtige woonschip, in het toekomstige Manhattan van Amsterdam: De Sluisbuurt op het Zeeburgereiland.

Aan de rand van die nieuwe Sluisbuurt ligt het perfect onderhouden woonschip de Onderneming met een afmeting van maar liefst 27,28m x 4,83m.

De Onderneming is een comfortabel woonschip met alle gemakken van een gewoon huis. Voorzien van Centrale verwarming, maar ook een gezellige houtkachel. Het schip is recent goed geïsoleerd en opnieuw ingetimmerd. Nieuwe badkamer, keuken, muren, ramen, plafonds, vloeren, elektra, HR++ noem het maar op. De totale woonoppervlakte is 70,90m2.

Omgeving:

De Sluisbuurt wordt nu ook wel het toekomstige Manhattan van Amsterdam genoemd. De Sluisbuurt ligt op de westelijke punt van Zeeburgereiland, direct tegenover de Oranje Sluizen en het buiten-IJ. Het nu nog lege gebied wordt verder begrensd door de Zuiderzeeweg en de Schellingwouderbrug en de IJburglaan richting Piet Heintunnel.
Amsterdam groeit snel, ieder jaar wel met 11.000 nieuwe bewoners. Om die toestroom de komende jaren op te vangen, bouwt de stad op geschikte plekken nieuwe stedelijke woonmilieus. Eén zo’n locatie is dus de toekomstige Sluisbuurt op het Zeeburgereiland. Naast stedelijk ook een prachtige locatie met veel water waar fietsers en voetgangers centraal staan. Buurt-, sport-, groen- en wijkvoorzieningen worden verspreid door de buurt aangelegd en nodigen uit tot bewegen met (on-)verharde paden voor fietsen, wandelen en hardlopen. Een nieuwe fietsbrug zorgt ervoor dat de buurt vanaf het Oostelijk Havengebied goed bereikbaar is. Het wordt een duurzame, groene wijk met een unieke ligging aan het water en een korte afstand tot het centrum.

De Sluisbuurt op Zeeburgereiland speelt hoogbouw en verdichting de hoofdrol, net als op veel andere plaatsen in de stad. De plannen voorzien onder meer in zeventien torens van 40 tot 143 meter hoog. Dat is volgens de gemeente nodig omdat er de komende jaren veel woningen moeten worden gebouwd. In de Sluisbuurt zullen er zo’n 5.500 woningen komen.

Het stedenbouwkundig plan voor de Sluisbuurt biedt ruimte aan 28 gebouwen met een hoogte die varieert tot 143 meter. Elf gebouwen hebben een hoogte van 30-40 meter, elf torens worden 40 tot 80 meter en zes torens bereiken een hoogte tussen de 80 en 143 meter. Dat betekent dat de hoogste torens vergelijkbaar zijn met een slankere versie van de Rembrandttoren bij het Amstelstation. De plek van de torens is zo gekozen dat de hoogste torens in het noorden van het gebied staan. Ze worden uit elkaar geplaatst zodat de ‘skyline transparant en indrukwekkend’ is. Vanuit de historische binnenstad zullen de torens niet of nauwelijks zichtbaar zijn.


Bereikbaarheid:

Met een perfecte tram of bus verbinding binnen 8 minuten op het Centraal station, of met de auto binnen 5 minuten op de ring, twee parkeerplaatsen voor de deur. Wonen binnen de ring met het gevoel alsof men op het platteland woont, met uitzicht op Schellingwoude en wat verder op Durgerdam. Even aan de overkant boodschappen doen of eten bij de landmarkt.
Met de ontwikkeling van de Sluisbuurt op komst zijn er binnen een paar jaar winkels en scholen op steenworp afstand.

De indeling:

Bij binnenkomst is meteen rechts de deur naar de badkamer. De recent vernieuwde badkamer van is voorzien van een wastafel, een toilet en een douchecabine. Er is ruimte voor een wasmachine en eventueel een wasdroger, een bad plaatsen zou in deze royale ruimte ook nog mogelijk zijn.

Vervolgens komt men in de grote woonkamer met keuken. De keuken is voorzien van een vaatwasser, gasstel en afzuigkap. Door de vele (geïsoleerde) dakramen, die u zomers open kan zetten is dit een heerlijke lichte ruimte.

Vervolgens komt u in een ruime slaapkamer met genoeg ruimte voor een riant bed en kastruimte. Vanuit de slaapkamer kan men, even gebukt onder een erker door, naar de voorste ruimte, hier treft u de voorplecht wat een ruime slaapkamer zou kunnen worden, of twee kleinere slaapkamers,een hobby, kantoor, etc.

In de goed onderhouden machinekamer staat onder andere een goedlopende Daf 825, dieseltanks, dieselkachel etc. Achter de machine kamer is nog een ruimte voor opslag.

Naast het schip treft u een dekschuit van 18 x 4,3 x 0,7. Dekschuit is gedeeltelijk terras +- 8 meter, en werkplaats plus kantoorruimte, atelier of studio, met wc, douche, etc. Deze is,bijna afgebouwd, goede conditie met een nieuwe opbouw.

Voor het mooie uitzicht hoeft u de stad niet meer uit, want dat heeft u op de meest unieke ligplaats van Amsterdam gewoon elke dag! Kijken tot de horizon, tot het Kasteel Muiderslot!
Heerlijk ontbijten in de zon op het terras. Broedende Fuuten, Eenden, IJsvogeltjes, naast het schip.

Kortom, een absoluut unieke Ligplaats met ultiem woongenot en ook nog een geweldige investering, een ligplaats op A1 locatie.

Bel voor een afspraak, en neem de tijd om deze unieke plek te bewonderen.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 12299/4138529
Vraagprijs € 450.000,- k.k.
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Vrijdag 14 september 2018
Laatste wijziging Dinsdag 22 januari 2019
Bouw
Type object Woonhuis, woonboot, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1927
Type dak Platdak
Isolatievormen Dubbelglas
Gedeeltelijk dubbel glas
Volledig geïsoleerd
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 180 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 71 m²
Inhoud 361 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 4 (waarvan 1 slaapkamer)
Locatie
Ligging Aan water
CV ketel
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Open haard
Heeft een open haard Ja
Heeft ventilatie Ja

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart

Recent bekeken